Vicepremierul rus Yuri Borisov, aflat în vizită la Caracas, a confirmat sâmbătă sprijinul acordat preşedintelui Venezuelei Nicolas Maduro, pe care Moscova îl sprijină să rămână la putere în pofida unei presiuni intense din partea statelor occidentale de a-l înlătura, informează Reuters.

Moscova a reprezentat un creditor salvator pentru administraţia de stânga a Venezuelei, guvernul rus şi gigantul petrolier Rosneft acordându-i cel puţin 17 miliarde de dolari în împrumuturi şi linii de credit începând din 2006.

În contextul în care zeci de state occidentale şi latino-americane consideră ilegitim regimul Maduro ca urmare acuzaţiilor de falsificare a rezultatelor alegerilor din 2018, sprijinul Rusiei şi al Chinei sunt cruciale pentru Venezuela.

Co-prezidând o reuniune a comisiei guvernamentale ruso-venezuelene la Caracas împreună cu Yuri Borisov, vice-preşedintele Tareck El Aissami a mulţumit Moscovei în special pentru facilitarea transportului de petrol în pofida sancţiunilor impuse de SUA.

mai mult la :  deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.