-4.1 C
Москова
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăMoscovaRusia a expulzat un jurnalist din Țările de Jos, al doilea corespondent...

Rusia a expulzat un jurnalist din Țările de Jos, al doilea corespondent străin de presă devenit indezirabil în mai puțin de trei luni

-

Kremlinul a retras cu efect imediat viza corespondentului ziarului olandez Volkskrant, Tom Vennink, în această săptămână, iar el s-a reîntors miercuri la Amsterdam, transmite G4media.

“Luni am fost informat că trebuie să părăsesc Rusia în trei zile. Motivele invocate de autoritățile ruse sunt două infracțiuni administrative de acum câțiva ani. Una era despre intrarea într-o provincie din nordul țării fără a cere permisiunea guvernatorului acelei provincii. Am plătit o amendă pentru asta în ianuarie 2020”, spune el citat de Volkskrant.

“Cealaltă încălcare a fost neraportarea la timp a adresei mele la Moscova în 2019. Rusia lucrează cu reglementările sovietice privind migrația, care impun străinilor să informeze în mod constant autoritățile despre locul lor. Am făcut asta o dată cu întârziere. Am plătit o mică amendă pentru asta în acel moment”, adaugă Vennink.

mai mult la     /www.g4media.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A murit ultimul mareşal sovietic, care a fost implicat în puciul...

Ultimul mareşal al Uniunii Sovietice, Dmitri Iazov, implicat în puciul împotriva lui Mihail Gorbaciov şi în represiunea mişcării de independenţă în Lituania în 1991,...