O unitate de elită top secret din cadrul agenției de informații militare GRU din Rusia este trimisă în misiuni de asasinat în Europa, relatează The New York Times.

Cunoscută doar ca unitatea 29155, „grupul este format din ofițeri cu experiență, care au lucrat și lucrează sub acoperire, călătorind în Europa pentru a comite asasinate și alte acțiuni care au ca scop destabilizarea Occidentului”, a dezvăluit un fost ofițer GRU pentru Times.

Unitatea 29155 acționează de cel puțin un deceniu, însă serviciile secrete occidentale au descoperit-o recent, printr-o muncă în colaborare a patru agenții de informații. Încă nu este clar cât de des este mobilizată unitatea și deci nu se poate prevedea când și unde vor lovi operativii acesteia.

S-a plecat de la o directivă din 2012 a Ministerului rus al Apărării, prin care se dădeau bonusuri financiare la trei unități pentru „realizări speciale în serviciul militar”. Una era unitatea 29155. Alta, unitatea 74455, care a fost ulterior implicată în interferențele în procesul electoral din SUA, din 2016. A treia era unitatea 99450, ai cărui ofițeri au fost implicați în anexarea Peninsulei Crimeea în 2014.

mai mult la :  newsweek.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.