AcasăFederația RusăLukașenko se află la Moscova pentru a semna cu Putin „foaia de...

Lukașenko se află la Moscova pentru a semna cu Putin „foaia de parcurs” de integrare a Rusiei și Belarusului

-

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a sosit la Moscova într-o vizită de lucru, relatează Belta, citat de Meduza.

În după-amiaza zilei de 9 septembrie, Lukașenko se va întâlni la Kremlin cu președintele rus Vladimir Putin. Aceștia vor semna o „foaie de parcurs” pentru integrarea Rusiei și Belarusului, a declarat mai devreme ambasadorul Belarusului la Moscova Vladimir Semașko. Potrivit Belta, părțile vor discuta 28 de programe unionale, pregătite de guvernele celor două țări.

De asemenea, Putin și Lukașenko vor discuta „alte probleme de actualitate ale agendei bilaterale și probleme internaționale”, notează agenția.

Autoritățile din Rusia și Belarus discută despre integrarea politică a celor două țări din 1999. În 2019-2020, negocierile au fost construite în jurul a 31 de programe, inclusiv integrarea în diferite sfere ale economiei și managementului. Proiectele de hărți rutiere nu au fost niciodată publicate. Locuitorii din Belarus au protestat mai devreme împotriva integrării țării cu Rusia.

/deschide.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A murit ultimul mareşal sovietic, care a fost implicat în puciul...

Ultimul mareşal al Uniunii Sovietice, Dmitri Iazov, implicat în puciul împotriva lui Mihail Gorbaciov şi în represiunea mişcării de independenţă în Lituania în 1991,...