AcasăFederația RusăLukașenko se află la Moscova pentru a semna cu Putin „foaia de...

Lukașenko se află la Moscova pentru a semna cu Putin „foaia de parcurs” de integrare a Rusiei și Belarusului

-

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a sosit la Moscova într-o vizită de lucru, relatează Belta, citat de Meduza.

În după-amiaza zilei de 9 septembrie, Lukașenko se va întâlni la Kremlin cu președintele rus Vladimir Putin. Aceștia vor semna o „foaie de parcurs” pentru integrarea Rusiei și Belarusului, a declarat mai devreme ambasadorul Belarusului la Moscova Vladimir Semașko. Potrivit Belta, părțile vor discuta 28 de programe unionale, pregătite de guvernele celor două țări.

De asemenea, Putin și Lukașenko vor discuta „alte probleme de actualitate ale agendei bilaterale și probleme internaționale”, notează agenția.

Autoritățile din Rusia și Belarus discută despre integrarea politică a celor două țări din 1999. În 2019-2020, negocierile au fost construite în jurul a 31 de programe, inclusiv integrarea în diferite sfere ale economiei și managementului. Proiectele de hărți rutiere nu au fost niciodată publicate. Locuitorii din Belarus au protestat mai devreme împotriva integrării țării cu Rusia.

/deschide.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...