Vladimir Komarov's remains in an open casket

Rusia a declarat însă că a câştigat deja cursa pentru oprirea pandemiei. Problema e că, potrivit tuturor surselor din afara Rusiei, nu prea există date ştiinţifice care să dovedească rezultatele medicale şi lipsa efectelor secundare ale acestui vaccin. De fapt, scepticii susţin că întreaga poveste nu e altceva decât o lovitură de imagine, pe care încearcă să o dea Vladimir Putin într-un război rece, fără sfârşit, cu Statele Unite.

Şi n-ar fi pentru prima dată când ruşii ar recurge la un gest iresponsabil, periculos de-a dreptul, prin care se joacă, fără orice fel de remuşcare, cu vieţile oamenilor. Dacă trecem peste programul lor de doping, susţinut, din umbră, de Guvern, care a lăsat sute de atleţi cu sechele pe viaţă, din dorinţa de a transforma şi performanţele sportive într-un mijloc de propagandă, ajungem la un episod şocant, legat de programul lor spaţial.

În 1967, cu doi ani înainte ca americanii să câştige războiul pentru spaţiu, aterizându-i pe Neil Armstrong şi pe Buzz Aldrin pe Lună, Leonid Brezhnev, liderul URSS, s-a gândit la o idee spectaculoasă. Brezhnev a cerut ca două nave ruseşti să se întâlnească în spaţiu, iar echipajele să facă schimb de locuri!

Problema era că, la o inspecţie a capsulei Soyuz, cea în care urma să fie lansat în spaţiu Vladimir Komarov, un echipaj tehnic condus de Iuri Gagarin, foarte bun prieten cu Komarov, a găsit nu mai puţin de 203 defecţiuni structurale! Concluzia lui Gagarin? Misiunea trebuia să fie amânată.

Când Soyuz 1 a reintrat în atmosferă, s-a întâmplat ultima nenorocire, care i-a pecetluit soarta lui Vladimir Komarov, condamnându-l la o moarte terifiantă: nu s-au deschis paraşutele care ar fi trebuit să încetinească nava, înainte ca aceasta să ajungă pe pământ.

mai mult la   adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.