AcasăIranul începe un proiect de conectare a reţelei electrice cu Rusia si...

Iranul începe un proiect de conectare a reţelei electrice cu Rusia si Azerbaidjan

Iranul, Azerbaidjanul şi Rusia au fost de acord să înfiinţeze o companie care a început deja să lucreze la proiectul de conectare a reţelei Iranului la Rusia prin Azerbaidjan, a adăugat el.

-

Reţeaua electrică a Iranului ar putea fi conectată şi sincronizată cu alte reţele fie prin Azerbaidjan, fie prin Armenia şi Georgia, a afirmat Ardakanian, potrivit agenţiei de ştiri Iran Fars.

„Iranul salută oricare dintre cele două rute”, a transmis Fars, citându-l pe ministrul Ardakanian.

Ideea conectării reţelei electrice a Iranului cu Rusia prin Azerbaidjan a fost vehiculată pentru prima dată în martie 2019, când Ardakanian s-a întâlnit cu ministrul azer al Economiei şi Industriei de atunci, Shahin Mustafayev, la Teheran.

„Avem în vedere planuri de conectare a reţelei electrice a ţării la Rusia prin Republica Azerbaidjan, proiect care va contribui la sincronizarea sistemului de energie electrică al Iranului cu cel al Rusiei”, a spus atunci ministrul iranian.

Iranul şi Rusia caută să-şi intensifice cooperarea în domeniul energiei, inclusiv prin intermediul proiectelor comune, a raportat Agenţia de Ştiri a Republicii Islamice (IRNA) la începutul acestei săptămâni, după ce ambasadorul Iranului în Rusia, Kazem Jalali, a avut o întâlnire pentru a discuta viitoarea cooperare energetică cu adjunctul rus al Energiei Ministrul Anatoli Tihonov.

O zi mai târziu, Tihonov a fost reţinut într-un centru de detenţie preventivă din Rusia în aşteptarea unui proces pentru presupusa sa implicare în delapidarea a 8 milioane USD, a informat miercuri agenţia de ştiri TASS.

mai mult la   /epochtimes-romania.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Agenda lui Vladimir Putin pentru Europa de Est

SFERE DE INTERES în direct la Canal 33 cu Andrei Stoian, alături de Angela Grămadă, Președinte Experts For Security and Global Affairs, iar prin...