AcasăIranul începe un proiect de conectare a reţelei electrice cu Rusia si...

Iranul începe un proiect de conectare a reţelei electrice cu Rusia si Azerbaidjan

Iranul, Azerbaidjanul şi Rusia au fost de acord să înfiinţeze o companie care a început deja să lucreze la proiectul de conectare a reţelei Iranului la Rusia prin Azerbaidjan, a adăugat el.

-

Reţeaua electrică a Iranului ar putea fi conectată şi sincronizată cu alte reţele fie prin Azerbaidjan, fie prin Armenia şi Georgia, a afirmat Ardakanian, potrivit agenţiei de ştiri Iran Fars.

„Iranul salută oricare dintre cele două rute”, a transmis Fars, citându-l pe ministrul Ardakanian.

Ideea conectării reţelei electrice a Iranului cu Rusia prin Azerbaidjan a fost vehiculată pentru prima dată în martie 2019, când Ardakanian s-a întâlnit cu ministrul azer al Economiei şi Industriei de atunci, Shahin Mustafayev, la Teheran.

„Avem în vedere planuri de conectare a reţelei electrice a ţării la Rusia prin Republica Azerbaidjan, proiect care va contribui la sincronizarea sistemului de energie electrică al Iranului cu cel al Rusiei”, a spus atunci ministrul iranian.

Iranul şi Rusia caută să-şi intensifice cooperarea în domeniul energiei, inclusiv prin intermediul proiectelor comune, a raportat Agenţia de Ştiri a Republicii Islamice (IRNA) la începutul acestei săptămâni, după ce ambasadorul Iranului în Rusia, Kazem Jalali, a avut o întâlnire pentru a discuta viitoarea cooperare energetică cu adjunctul rus al Energiei Ministrul Anatoli Tihonov.

O zi mai târziu, Tihonov a fost reţinut într-un centru de detenţie preventivă din Rusia în aşteptarea unui proces pentru presupusa sa implicare în delapidarea a 8 milioane USD, a informat miercuri agenţia de ştiri TASS.

mai mult la   /epochtimes-romania.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...