AcasăFederația RusăFSB l-a reţinut pe consulul Estoniei la Sankt-Petersburg. Moscova susţine că acesta...

FSB l-a reţinut pe consulul Estoniei la Sankt-Petersburg. Moscova susţine că acesta primea „informaţii clasificate” de la un cetăţean rus

-

„FSB a arestat în flagrant delict un diplomat estonian, consulul Estoniei la Sankt-Petersburg, în timp ce primea documente clasificate din partea unui cetăţean rus. Aceste activităţi sunt incompatibile cu statutul său de lucrător diplomatic şi au un caracter ostil faţă de Rusia.
Măsuri conforme dreptului internaţional vor fi aplicate faţă de diplomatul străin”, a declarat FSB, citat de Interfax. Conform normelor internaţionale, diplomaţii se bucură de imunitate în ţara în care lucrează. Cu toate acestea, ei pot fi privaţi de dreptul de a rămâne la post în caz de încălcare a legii sau de acţiuni ostile.
Estonia a denunţat arestarea consulului Mart Latte drept „o provocare” şi o acţiune „aranjată”. Ministrul de Externe al Estoniei a declarat că arestarea este un nou exemplu de situaţie în care Rusia caută o confruntare cu Uniunea Europeană, conform Radio Free Europe.

Citeste mai mult: adev.ro/qvu7mf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A murit ultimul mareşal sovietic, care a fost implicat în puciul...

Ultimul mareşal al Uniunii Sovietice, Dmitri Iazov, implicat în puciul împotriva lui Mihail Gorbaciov şi în represiunea mişcării de independenţă în Lituania în 1991,...