Eforturile destul de inepte ale actualilor lideri de la Moscova de a reconstitui fosta măreție imperială a URSS au transformat Rusia într-un stat paria, a afirmat Georgi Kunadze, fost adjunct al ministrului rus de Externe la începutul anilor ’90, într-un amplu eseu în publicația Novaya Gazeta, citat de Middle East Media Research Institute.

Potrivit fostului diplomat rus, niciuna dintre „realizările” recente ale Moscovei, precum anexarea regiunii Crimeea și încurajarea forțelor separatiste din Georgia, Ucraina sau Republica Moldova, nu au fost realizări durabile și au generat costuri uriașe pentru Rusia.

Kunadze a subliniat că acțiunile Moscovei de încurajare a mișcărilor separatiste în țări, ca Republica Moldova sau Georgia, „nu a adus Rusia mai aproape de reintegrarea statelor fostului imperiu sovietic”.

„Rusia a trebuit să se ocupe serios de Ucraina, fără de care (după cum știm) nu ar putea exista nici un imperiu. Dar nici lucrurile nu au mers prea de bine acolo. Anexarea Crimeei a distrus în totalitate reputația internațională a Rusiei, iar peninsula s-a transformat într-o valiză fără mâner pentru statul rus (suferă de secetă, inundații și corupție)”.

mai mult la  /umbrela-strategica.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.