Vladimir Putin a semnat pe 24 aprilie o lege care simplifică substanțial obținerea cetățeniei ruse pentru imigranții din fosta URSS. Obținerea simplificată a cetățeniei ruse este aprobată pentru imigranții din statele fostei URSS, dar și pentru străini care sunt căsătoriți cu cetățeni ruși, cu condiția de a locui în Rusia și să aibă copii comuni, dar și pentru străini al căror cel puțin un părinte este cetățean rus și locuiește în Rusia. În mod special sunt vizați cetățenii Ucrainei, R. Moldova, Belarusului și Kazahstanului care au un permis de ședere valabil în Federația Rusă.

De fapt, cetățenia rusă nu este cetățenie, ci un contract de supunere.

Totodată nu există obligațiunea de a renunța la cetățenia altui stat, scrie expertul ucrainean Serghei Ilcenko, pentru DSNews.UA.

Acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată. Au fost dea oferite pașapoarte Abhaziei, Osetiei de Sud, Transnistriei din R. Moldova, Asiei Centrale și Kazahstanului de Nord. La început, în secret, apoi forțat, au fost oferite și Crimeei. Rusia vine cu pașapoartele sale acolo unde este război și instabilitate. De regulă, acestea sunt provocate și alimentate tot de Rusia.

mai mult la  deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.