AcasăMoscovaAnalistul rus: Putin nu vrea doar puţin mai mult teritoriu în Ucraina,...

Analistul rus: Putin nu vrea doar puţin mai mult teritoriu în Ucraina, ci o nouă Yalta

Mulți analiști tind să creadă că decizia președintelui rus Vladimir Putin de a desfăşura noi forţe militare la graniţa cu Ucraina este un fel de șantaj conceput să oblige Kievul și Washingtonul să facă concesii, spune analistul rus Andrei Piontkovski. Dar, ceea ce vrea Putin de la Ucraina și Statele Unite sunt lucruri pe care cele două nu vor fi dispuse să le ofere, astfel încât liderul de la Kremlin ar putea fi determinat să intre în război.

-

Piontkovski, citat de agenţia ucraineană EuromaidanPress.com, precizează că Putin nu vrea doar un pic mai mult teritoriu în Ucraina, ci vrea să controleze toată Ucraina, iar ucrainenii vor lupta pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple.

De asemenea, analistul rus a atras atenţia că liderul de la Kremlin nu vrea doar un mic acord cu Washingtonul, ci o nouă Yalta, cu care președintele Joe Biden nu va fi niciodată de acord.

Potrivit lui Piontkovsky, dacă Rusia recurge la o agresiune militară, ucrainenii vor rezista, iar SUA nu mai are de ales decât să reziste și ea pentru că dacă ar da înapoi acum, asta ar deschide calea către „dezmembrarea completă a sistemului de securitate din Europa” și „Putin ar putea face orice vrea el pe acest continent ”, inclusiv să recurgă la o mișcare pentru a cuceri țările baltice.

Dacă Putin invadează în mod deschis Ucraina, ceea ce va urma nu vor fi niște sancțiuni economice, ’’ci un război economic total’’, spune Piontkovsky. Rusia va pierde accesul la SWIFT (codul unic de identificare al fiecărei bănci sau instituţii financiare în întreaga lume) şi se va confrunta cu un embargo asupra petrolului.

 

mai mult la  /www.defenseromania.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A murit ultimul mareşal sovietic, care a fost implicat în puciul...

Ultimul mareşal al Uniunii Sovietice, Dmitri Iazov, implicat în puciul împotriva lui Mihail Gorbaciov şi în represiunea mişcării de independenţă în Lituania în 1991,...